Жена на 65 години е била извозена днес от село Миглен, община Айтос, оплакванията й са били болки в гърдите и силно задушаване. Тя е майка на успешен лекар, който работи в една от най-известните столични болници, на нея навременно й е оказана помощ. Тя е отведена в здравно заведение и се полагат грижи за възстановяването й.

Техниката е пробила преспите в Мъглен и за още един спешен случай- дете на 11 години, което е имало висока температура. Майка му обаче е самотна, има още две деца и не можела да се раздели с болното дете. След оказана медицинска помощ на място, тя е оставила детето вкъщи. Цялото село е на крак в случай, че то има нужда от спешна помощ.

Млади мъже обикалят цялото село да търсят хора, които са безпомощни. Самотна жена е в къща-фризер и не може да излезе навън. Тя е трудноподвижна, прави стъпки с два бастуна. „Пратих племенника ми да я извади, защото в дома й няма ток, а тя не може дори да отвори вратата“, каза кметът на селото Ахмед Ахмед.

Той благодари на най-големия спасител в Айтос – Радостин, както и най-вече на неговия брат – Николай (за братята, които от години вадят Айтос от бедствие ви разказахме ТУК).

“Разберете, тези хора се втурват в преспите, не им пука дори за техния живот. Просто не мислят за страх – хвърлят се да спасяват и толкова“, каза кметът на Мъглен Ахмед.

За хората от селата това е изключително важно, защото докато основното внимание е насочено към АМ „Тракия“ и пътя Петолъчката-Карнобат-Айтос-Бургас, хората по населените места имат своите житейски истории. Естествено, за Айтос, бързо се отзовал Радостин Ташев – Дънака, но историята е показателна как затрупаните села се молят да няма болни.