Добрин и Яна са двамата младежи, които трогнаха хиляди хора, като извадиха от снега паднал възрастен мъж в бургаския ж.к. „Меден рудник“. Двамата са студенти и в навечерието на Нова година се притекоха на помощ на бургазлията, като постъпката им беше запечатана във видео, направено от жител на блок 103, станал случаен свидетел на ситуацията (виж тук). За Добрин и Яна разказва Бургаска младежка телевизия (БМТ).

„Ходех за хляб на магазина и минах от тук за по-направо, защото тук е заледено, да не обикалям, но бастунът ми се хлъзна напред“, каза възрастният Алекси Малчев, който е мъжът, паднал в снега.

Алекси е от бургаския комплекс „Меден Рудник“. На 62 години е, а преди три години прекарва инсулт. В студения декемврийски ден той получи помощта на Добрин и Яна . двама напълно непознати за него младежи. Двамата не определят като геройство постъпката си.

„Станали сме големи егоисти, искаме да правим неща, от които ще получим нещо, ще имаме отплата. Смятам, че най-голямата отплата за човека е да види другия, другото човешко същество усмихнато и щастливо. Ще се радвам ако всички хора започнат да бъдат малко по-добри, състрадателни и помагащи си“, заяви пред „bMT НОВИНИТЕ“ Добрин.

Яна смята, че постъпката им е човешка и нормална и не би трябвало да бъде обект на такъв медиен шум. „Надявам се, че и други млади хора биха направили това. Този човек можеше да бъде техният дядо, тяхната баба. Трябва да се замислим как бихме се чувствали, ако ние паднем – все пак колелото се върти“, каза момичето.

Именно това си пожелават младежите през Новата година. А възрастният мъж, на когото са помогнали им е благодарен. Казва, че досега в живота му никой не е бил толкова добър с него.