Ще има ли още ваканция? Това е въпросът, който вълнува трескаво учениците в Бургас днес. Форумите на класове и училища в интернет буквално врат в с всевъзможни информации и слухове, които или дават надежда, или карат учениците да посърват, че в понеделник може и да са на училище. „Съседка каза, че няма да учим“, „В сайта на министерството нищо не пише, ама то там няма информация и за тези градове в Бургаска област, които продължиха ваканцията“, „Майка ми няма да ме пусне на училище, даже и да учим“ - такива са част от коментарите на децата. Даже се появи и снимка – уж скрийншот от сайта на образователното министерство, на която от ведомството съобщават, че има допълнителна ваканция за цялата страна, като за целта обаче е използвана информация, с която бяха обявени за неучебни, но 5-ти и 6-ти януари, а очевидно някой се е постарал да преправи датите на 9-ти и 10-ти. Това обаче не отговаря на истината, така че бургаските ученици ще трябва да изчакат търпеливо решението.

В страницата на кмета Димитър Николов в социалната мрежа също се появиха призиви, че е много студено и не бива да се учи.

Официално обаче няма заповед на бургаския кмет за това дали ще бъде обявена допълнителна ваканция или не. Това ще стане ясно утре! Всичко останало засега за слухове, догадки и желания.

От Община Бургас днес съобщиха, че кметът Димитър Николов е в комуникация с директора на РЗИ Бургас относно нивата на заболеваемост от грип. Съобразно данните, до утре ще се вземе съвместно решение дали да бъде обявена грипна ваканция.