По улиците на Бургас: 320 тона и 116 тона луга разчистват пътищата в града

img
Студът и снегът не спряха ентусиасти да тренират на игрището в бургаския ж.к. "Изгрев"

С приоритет продължава да се почистват трасетата на градския транспорт. Всички линии, включително и междуселищните се обслужват нормално. До утре ще стане ясно дали ще има още ваканция за учениците

Всички междуселищните пътища, за които екипите на Община Бургас отговаря са отворени и проходими при зимни условия. Няма села и квартали без ток.

С приоритет продължава да се почистват трасетата на градския транспорт. Всички линии, включително и междуселищните се обслужват нормално. За изминалото денонощие са използвани 320 тона сол и 116 тона луга, съобщиха от Община Бургас. Ангажимент за почистването пред търговски обекти, офиси и жилищни блокове имат собствениците.

Към 12 ч. днес няма постъпили сигнали за бедстващи хора. Социалните заведения и детските градини са отоплени и осигурени с хранителни продукти. Домашен социален патронаж и детска млечна кухня също са осигурени с необходимите продукти и ще работят по обичайния си график от понеделник. Сметопочистването се извършва по график.

Кметът Димитър Николов е в комуникация с директора на РЗИ Бургас относно нивата на заболеваемост от грип. Съобразно данните, до утре ще се вземе съвместно решение дали да бъде обявена грипна ваканция.

Екипите на Община Бургас са в постоянна координация с ЕVN и ВиК за своевременна реакция при възникнали аварии.

Според прогнозите снеговалежите ще продължават, както и падането на температурите. Гражданите могат да подават денонощно сигнали на телефоните на дежурните на Община Бургас, както и на тел. 112.

Над 11 000 са имениците, които днес празнуват Ивановден в Бургас. Община Бургас им пожелава здраве, успехи и весел празник.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас