Веселата лютеница, която набра многобройни иронични коментари, стана повод за търсене на следите й не някъде другаде – а точно в Бургас. С постигането на целта се зае не кой да е, а провокативният творец Красимир Марчев, който засне поредното оригинално видео с точна реакция към обществените нагласи. Лютеницата и нейните криминални влияния са основата на сюжета. С ирония, талант и много настроение – вижте видеото. За фон е използвана популярното озвучаване от "Розовата пантера Пинко".

Припомняме, че „драматичната“ ситуация за една от марките лютеница, за която беше обявено от „Активни потребители“, че съдържа химикал с психоактивно действие. Ставало въпрос за олеамид, който е модификация на съединение, което се съдържа в зехтина, но се влага в пластмаси и смазки.

В лютеницата няма наркотици – това беше изводът на Агенцията по храните. Любимият на много българи хранителен продукт не съдържа и други неразрешени съставки. Беше опровергана и информацията, че веществото олеамид, намерено в един вид лютеница, е опасно. Вероятно то е попаднало в продукта при загряване на слънчогледово олио или зехтин.

Но затова пък видеото на Красимир Марчев остава и може да ви накара да се усмихнете.