Автобус от градския транспорт се удари в лека кола, която спира на жълт светофар на кръстовището до УМБАЛ-Бургас. Зрелищният ударразбуни духовете на бургаските шофьори днес. Кой прав и кой е крив, в създалата се ситуация, се питат те в лют спор. Казусът е повече от интересен – на видеото, публикувано от Сашо Вртеовски, ясно се вижда, как шофьорът на лекия автомобил спира на светофара на жълто, очевидно решил, че е по-безопасно да изчака, вместо да се влее в трафика, предвид обилния снеговалеж. Идващият отзад автобус, потеглил от спирката на болницата в посока центъра, обаче не успява да спре на светофара и блъска автомобила, като го измества няколко метра напред.

Видето беше публикувано в групата ШОфЬОРИ БУРГАс и предизвика разнопосочни коментари. А според вас кой е виновен - шофьорът на автомобила, спрял в снега рязко на жълт светофар или водачът на автобуса, който не е успял да реагира?

И макар в закона ясно да пише, че виновник в подобни случаи е винаги автомобила, идващ отзад, много от шофьорите изказват мнение, че виновен е този, който спира на светофара, преди да си смени изцяло цвета. Все пак има и такива, които твърдят, че шофьора на автобуса не е спазвал дистанция и се е движил по-бързо от нужното предвид пътната обстановка. В спора има и трета страна, които твърдят, че и двамата шофьори са виновни.

Лютата разправия стигна до там, че вече се питат помежду си кой от къде си е купил шофьорската книжка и колко е платил за нея, след като очевидно не са запознати със Закона за движението по пътищата.

А кой е прав и кой е крив в създадената ситуация, преценете сами във видеото: