Шофьор на БМВ спешно хукнал в гората за гъби, за да избяга от полицаи в Карнобат. Той зарязал автомобила си пред хотел хотел „Мираж“ в града и потънал сред дърветата, раздвоен дали е за гъби или по извънредна нужда от WC.

Патрулиращи полицаи забелязали покрай тях да минава лек автомобил „БМВ“ с видими външни деформации, а шофьорът бил непознат за тях и те решили да го проверят. Колата спряла пред хотел „Мираж“, като при спирането шофьорът й скочил и бързо поел към намиращите се наблизо дървета. Полицаите тръгнали след него, без да го губят от поглед и след около 20 метра го настигнали. Шофьорът не им представил никакви документи за самоличност, бил във видимо нетрезво състояние. Фантазията му обаче работела и той започнал да обяснява, че е „за гъби и по нужда“ в горичката до паркинга. Горското му приключение приключило в РУП-Карнобат за установяване на самоличност. Там се оказало, че освен всичко друго – гъбарят в нужда нямал и сключена застраховка „Гражданска отговорност“ за автомобила.

За екшъна в горичката на шофьора-гъбар е наложена глоба от 400 лева, която той упорито обжалвал. Приятелят му твърдял, че всъщност водачът отишъл до тоалетната сред дърветата, когато полицаите стигнали до него. Той обаче не можел да обясни защо се е наложило да търси WC сред природата при положение, че се готвел да влезе в хотела, където имало работещи тоалетни. В крайна сметка батката в нужда не можа да се размине с глобата, която е потвърдена от съда и ще му се наложи да я плати.