На Гергьовден частицата от мощите на Св. Георги Победоносец ще бъде пренесена от храм “Св. Богородица” в храм “Св. св. Кирил и Методий”. Това каза отец Петър Василев, предсeдател на църковното настоятелство на храм „Св. св. Кирил и Методий“.

“През 2016 година беше предоставена частица от мощите на Св. Георги Победоносец, която да остане в Бургас”, уточни отец Петър Василев. По думите на отеца частицата от мощите на светията е донесена от Атон – Света Гора и в този момент се намира в храм “Св. Богородица”.

“Частицата е вградена и посребрена в една ръка. От това, което съм видял и знам, мощите така се инкрустират”, добави още председателят на църковното настоятелство на храм „Св. св. Кирил и Методий“. Отец Петър Василев изтъкна, че Св. Георги Победоносец е голям светец, който се тачи по нашите земи. “Бургазлии могат да отправят своите молитви към светията и частицата от мощите му е възможност за духовно израстване на християните, за надежда в тези трудни времена, да се борим с греховете, предизвикателствата и изкушенията”, подчерта отец Петър Василев.

Източник: радио Фокус