Задържаните с внушителното количество наркотик за 2 млн. лева Александър Димитров, Димитър Димитров, Боян Боянов и Антон Иванов упорито твърдят пред съда в Бургас днес, че не са знаели, че държат хероин. „Нито участвам в цялата тази работи, просто момчетата го донесоха да го видим. В един момент излязохме най-големите трафиканти“, каза Антон Иванов по време на съдебното заседание, на което Апелативният съд гледа мярката за неотклонение на четиримата мъже.

Димитър заяви, че не знаел какво носи и къде го носи и представа нямал, че е наркотик. Боян пък обяви гордо, че е просто един селски козар. Именно той намерил пратката в хралупа на дърво в село Радовец, община Тополовград. „Преди десет дни го открихме това и не знаехме какво е“, каза той.

Прокуратурата поиска те да бъдат оставени под стража, защото има опасност да се укрият. Адвокатите на четиримата поискаха домашен арест или парична гаранция. Александър трябвало да се грижи за жена си, която му била „фактическа съпруга“. Димитър пък работел и издържал семейството си с деца.

Припомняме, че на 21 декември в Ямбол е задържан единият от обвинените, в момент, когато се опитвал да продаде 5 кг от хероина за 100 000 лева на паркинга на хипермаркет от голяма верига.

По-късно в частен дом в тополовградското село Радовец е открито и останалото количество наркотик. Хероинът е с голяма чистота - близо 60 процента, и по цени за съдебната система е на стойност около 2 млн. лева.