Руското министерство на отбраната заяви, че "не са намерени оцелели" от катастрофата със самолета Ту 154, разбил се в Черно море край Сочи, предаде ДПА. Вече са открити телата на четирима души, съобщи ТАСС.

Самолетът Ту-154 изчезна от радарите в 5.40 ч. московско време (4.40 ч. българско време) скоро след излитането си от Сочи. В самолета е имало общо 84 пътници и 8 души екипаж.

На борда е имало военнослужещи, представители на медии, сред които сътрудници на Първи канал и на телевизионния канал "Звезда", а също музиканти от ансамбъла "Александров", които е трябвало да поздравят за Новата година авиогрупата на руските Въздушно-космически сили в авиобазата Хмеймим в Сирия.

Причината за катастрофата на самолета може да е била или техническа повреда, или грешка в пилотирането. Версията за атентат се изключва.

Това е мнението на председателят на комисията по отбрана и сигурност в Съвета на федерацията Виктор Озеров, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус".

"Версията за атентат я изключвам напълно. Самолет на Министерство на отбраната, въздушното пространство на Руската федерация, не може да става дума за такава версия", каза той.

Според него има две версии - техническа неизправност и грешка в пилотирането. "Самолетът е трябвало да извърши след излитането си завой над морето, може да не е бил на нужната траектория", каза Озеров.

По-рано ТАСС цитира свой източник, че метеорологичните условия на летището край Сочи Адлер, откъдето е излетял самолетът Ту-154 на руското министерство на отбраната, са били добри. Източникът описал времето дори като лятно.