Вече 16-ти ден дъщерята на 77-годишния Петко Стратиев Петков издирва баща си, който изчезнал безследно в ранните часове на 8-ми декември. Мъжът страда от старческа деменция. В деня на изчеването си той се събудил и решил да отиде до магазина в съседния 47-ми блок в к-с „Славейков”. Въпреки че съпругата му се опитала да го разубеди, че е твърде рано, Петко все пак излязал, но така и не се върнал.

„Тръгнал е към магазина в 6 часа сутринта. Мислел е, че е 7 часа и магазинът вече е отворен, защото часовникът му е с час напред. Въпреки че майка ми се е опитала да го разубеди, баща ми все пак излязал от вкъщи. Магазинът е съвсем близо до дома им – просто пресичате улицата и сте там. За жалост нямаме информация какво се е случило по пътя до там. За изчезването му съм уведомила и полицията”, каза за BurgasINFO дъщерята Бистра Кънчева.

Тя призовава всеки, който забележи баща й, да й сигнализира на тел.: 0878906905. Освен, че е уведомила МВР, Бистра не спира да търси баща си и сама. Тя е разлепила плаката с негова снимка в целия „Славейков”.

Петко Петков е бил облечен със синя горница с жълто и тъмна шушлекова долница. Косата му е бяла, късо подстригана.