В мистерия е забулена смъртта на Йордан Димитров, дългогодишен майстор в строителството в Царево, чието тяло беше открито след катастрофа. Трупът му беше намерен в гората между селата Велика и Фазаново, като колата му е била на 5-6 километра от тялото, размазана до неузнаваемост. По шията на мъжа са били открити три намушквания, като се предполага, че става въпрос за самоубийство, съобщи Strandjanews. com.

Сигналът за откритото тяло е подаден от работници в дърводобива. Те съобщили, че всичко около него било в кръв, а до ръката му имало нож, с който той е нанесъл няколко удара в шията си. Преди това обаче е бил открит автомобила му между дърветата край пътя.

Трупът на 56-годишния Йордан Димитров, който живее и работи в Царево, нямал е никакви лични или финансови проблеми, коментират запознати. Тялото му е намерено на 5-6 километра навътре в гората. „Категорично става въпрос за самоубийство, няма чужда намеса“, твърдят очевидци на потресаващата гледка. Мъжът е бил ранен и при “ полета“ на автомобила си, който буквално е прорязал няколко дървета в близост до пътя. Въпреки това е успял да излезе, да върви пеш навътре в гората, а не по пътя. Подробностите и причините за трагедията тепърва ще се изясняват както и това кога точно е настъпила смъртта. Тялото е откарано в Катедра“ Съдебна медицина“ при УМБАЛ Бургас.

Смъртта на Димитров потресе Царево. Местни жители коментираха, че е мистериозна причината изобщо за пътуването му към селата, тъй като той е бил на обект в морския град и е нямал служебна работа във Фазаново и Велика. Необяснимо за тях е и как на пътя между двете населени места ще катастрофира толкова жестоко, че автомобилът да бъде смазан. Възможно е и самият инцидент да е опит за самоубийство, казаха шокирани негови познати пред БургасИНФО.