Актьорът Юрий Ангелов влезе в ролята на Дон Кихот заради нова атракция в сърцето на Странджа. В странджанското село Кондолово, община Царево, тържествено бе открит манежът на конна база, която ще се използва за провеждане на хипотерапия и лечебна езда. Инициативата за обособяване на съоържението е както на актьора, така и на кметския наместник на селото Киро Киров.

Кобилата Сорента, подарена на Ангелов от ексминистъра Мирослав Найденов, ще бъде на разположение за работа с деца с церебрална парализа, ще бъде от полза на деца с увреждания и то напълно безплатно.

По време на откриването Юрий Ангелов връчи юздите на своя кон на кмета на селото и така символично го предостави в полза на хората.

Местните жители с удоволствие поеха грижите за животното, като изразиха надежда начинанието да намери свои последователи през топлите месеци. Специален гост на тържественото откриване бе девойката Женя, която след хипотерапия с участието на Сорента, е с подобрено състояние. Благодарение на заниманията и контакта с конете, момичето видимо подобрява емоционалния и двигателния си тонус.

Родителите, имащи желание децата им да се възползват от подобна терапия, могат да потърсят кметския наместник на село Кондолово- Киро Киров.