Пловдивски футболни фенове блокираха два от основните булеварда в Бургас – „Демокрация” и „Димитър Димов”. Заради автомобилите на привържениците на „Локомотив” – Пловдив и „Ботев” по една от лентите на двата булеварда са забранени за движение. Полиция регулира паркирането на колите на пловдивчани в тези райони.

Край Морската градина и в ж.к. „Лазур” буквално ври от полиция и жандармерия. Преминаването през жилищния комплекс е почти невъзможно, тъй като на талази към стадиона прииждат стотици фенове на „Ботев”. Откъм ж.к. „Зорница”, пък пристигат запалянковците на „Локомотив”. Бурни възгласи съпровождат агитките и на двата отбора. Преди минути екзалтирани фенове накараха полицията в района край жп прелеза до стадиона да реагира светкавично, след като замалко да влязат в директен сблъсък. Поводът за скандала беше поругано шалче на любимия отбор, носено от един от привържениците. До бой обаче не се стигна, тъй като полицаите се втурнаха мигновено да разтърват гневните фенове.

Футболната среща започва в 19 часа на стадион „Лазур” в Бургас. Припомняме, че привърженици на двата отбора стигнаха до бой на АМ „Тракия”, след който шестима са откарани в болницата в Сливен.