Окръжна прокуратура Бургас потвърди за образувано досъдебно производство за извършено в Слънчев бряг изнасилване на малолетно момиче. След като от хитовото заведение остро отрекоха появилите се публикации в медиите по случая, се оказа, че е в ход разследване по случая с насилието над 14-годишната туристка.

„На 26.07.2016г. около 02.00ч., след получен сигнал, разследващ полицай при РУП Несебър незабавно е започнал досъдебно производство срещу неизвестен извършител затова, че на същата дата в Слънчев бряг, в района на дискотека „Какао бийч“ се е съвкупил с лице от женски пол, като същата не е навършила 14г. - престъпление по чл.152 ал.ІV т.1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 10г. до 20г.

По делото са налице доказателства затова, че пострадалата е била принудена към това със сила.

До настоящия момент са разпитани пострадалата и други свидетели, чиито показания е преценено от разследващите, че имат отношение по случая. Иззет е ДНК материал за изследване, като е назначена и експертиза в тази насока. Извършен е подробен оглед на местопрестъплението, назначена и изготвена е и съдебно-медицинска експертиза.

По досъдебното производство предстои анализ на събраните доказателства, като при налични такива предстои незабавно повдигане на обвинения срещу виновното лице.

За започналото наказателно производство е уведомена Апелативна прокуратура Бургас.