„Случаите на лебеди и други водолюбиви птици, които излизат на шосето край местността ПОДА са всекидневни. Затова проведохме разговор с кмета на Бургас и той прие идеята ни на определени участъци да бъдат монтирани пътни знаци, предупреждаващи водачите да бъдат с повишено внимание за преминаващи птици”, каза за BurgasINFO общинският съветник от групата на Реформаторския блок д-р Георги Митев. Д-р Митев е член на постоянната Комисия по опазване на околната среда.

За да не се бавят, вместо да входират докладна и да чакат поне месец, той и неговият колега Тошко Иванов, вече са поръчали табелите, като ще поемат разходите за тях.

„Целта ни е защитим птиците, които заедно с малките си преминават шосето и предизвикват задръствания. Разбираме шофьорите и ги призоваваме да продължават да проявяват търпение и да осигурят безопасно преминаване на красивите птици”, заяви общинският съветник Тошко Иванов.

Днес репортер на BurgasINFO засне как семейство лебеди гордо се разходи по пътното платно, блокирайки временно движението. Въпреки това, водачите проявиха търпение и дори снимаха пернатите за спомен.