Даниел Божилчев, на 40 години, който изчезна мистериозно в началото на юли от Несебър, все още е в неизвестност. Майка му – Йорданка Божилчева, очаква дори малка следа, която да подскаже къде може да бъде синът й. Разтревожената жена разказа за изчезването на Даниел в предаването „Часът на Милен Цветков“.

Даниел е роден на 14 юли 1976 година в Бургас, завършил е средното си образование в областния център, след което цялото му семейство се мести в Несебър. Той се занимава дълги години със строителство, а скоро закупува имот в село Баня, където има оранжерия. Майка му забелязва, че през нощта преди да изчезне, той е бил изключително неспокоен.

„Причината, за да го няма, е вероятно депресия. Нямам обяснение. Безпокойство, напрежение имаше в него, но за изчезване изобщо не можеше да се мисли. Около 14-ти май тази година потърси специалист, изписаха му лекарства, но бяха много силни и след два дни се обади не лекарката и тя ги спря. След това, когато аз бях при него, той се чувстваше спокойно. Два месеца бях при него в Баня, засадихме доматите. Той си идваше в Несебър през ден-два, казваше, че не е спокоен, че е сам, че е отхвърлен от приятели, а всички го уважаваха. Не знам какво стана с него...Нямам обяснение. Той мислеше, че за една година може да се справи. Вероятно се изплаши за работата по тази оранжерия, защото на село има работа много. Всичко беше направено, а той виждаше само негативното“, разказаха разстроената майка.

След като изчезването на Даниел, тя е подала сигнал в полицията на 8-мия час, не е чакала да минат 24 часа. „Той остави телефон, портмоне, документи. Заключи вратата и излезе. Безпокойството, което имаше през нощта, ме притесни - той непрекъснато се въртеше, нито легна, нито седна. 22-ри ден нямаме никаква следа“, каза майката.

Тя заяви, че е занесла в полицията дори чаршафа, на който е спал Даниел преди да се загубят следите му. Каммерите в Слънчев бряг и Несебър не са го засекли. Затова жената предполага, че той е тръгнал към дюните, които се намират край дома им.

„ Той нямаше зложелатели. Няма врагове, той е един работлив човек. Не е вземал пари назаем. Към банки не дължи нищо“, каза жената.