Българи са блокирани на границата край Малко Търново от турска страна. Сред тях е Стефан Русев от Приморско, който вече 9-ти час е там, без да има информация кога ще може да се прибере в България. „Първоначално не повярвахме какво се случва, но после стана ясно, че обстановката в Турция е сериозна. В момента не знаем каква е правилната реакция. Какво да правим?“, казаха близките му пред БургасИНФО.

Мъжът е бил по работа в Истанбул, когато снощи избухнаха размириците. Той разбрал от разтревожените си близки в България, че в Турция има опит за преврат. Веднага се отправил към границата, за да се прибере на сигурно място. Когато тръгвал от Истанбул, се чували самолети, викове, но нямало никаква официална информация. В 1,30 часа е бил спрян на първата бариера от турска страна, където е останал цяла нощ, без някой да ги уведомява как ще се развият събитията.

„Ще свършат запасите на хората, които са блокирани. От тук можем да тръгнем към тях и ще стигнем, но как ще се приберем обратно?“, питат близките, които търсят правилното решение в сложната обстановка.

Междувременно, стотици пътници, включително наши сънародници, са блокирани на летище "Ататюрк" в Истанбул.

Засега е отменен един полет на Turkish Airlines от Турция. Той трябваше да пристигне в София в 9:05 часа. Все още обаче е планиран другият полет на авиокомпанията, който пристига в България от Истанбул в 14:10 часа.