Походът на руските „Нощни вълци“, известни като рокерите на Путин, по нашето Черноморие вече започна. Те са влезли са на наша територия и утре рано сутрин ще пристигнат в Бургас от Созопол, за да продължат към София. На ключово кръстовище в Бургас ще ги очакват украинци с жилища по Южното Черноморие в знак на протест. Тази нощ тече трескава подготовка за начина, по който украинците ще посрещнат представителите на руския мотоклуб, известен с близостта си с президента Владимир Путин. Рокерите са популярни с патриотичните си послания и проправителстваната политика на Русия.

„Ще ги чакаме от тъмни зори, откъдето и да минат ще ни видят. Искаме да изкажем нашето мнение, още повече, че в 13 часа в Бургас пристига и група наши – украински деца, останали без родители, благодарение на политиката на Русия.“, каза един от организаторите на протеста на украинците в Бургас пред БургасИНФО.

По неофициална информация се очаква между 8,30 и 9 часа руските рокери да тръгнат от ж.к. „Славейков“ в Бургас към София по магистрала „Тракия“. Час по-рано те ще влязат в Бургас откъм Созопол.

Очаква се Андрей Бобровский, ръководител на "Нощни вълци. Пътища на Победата", да оглавява колоната, която ще премине през Бургас и ще продължи към вътрешността на страната.

Това става в рамките на Мотомарш "Славяски свят 2016", който потегли на 23 юни в няколко лъча от 5 места, минаващи през 12 държави, и ще приключи в словашкия град Нитра. Една от тези колони е именно тази, която утре преминава през България.

Основната мисия на мотопохода е, че "в днешна Европа е в ход акция за разединение на народите - и сред славянските това е особяно ярко изразено - и затова трябва да помним общото си минало и да пазим славянския свят, да не позволяваме на Запада и на разни политици да нарушат "народната дипломация".

Предварителна програма:
30 юни:

8.30 ч. - Бургас.
10,00 ч. - Петолъчката.
12, 00 ч. Казанлък, разклона за Шипка.
13, 00 ч. Шипка - църквата.
14.30 ч. - Паметник Шипка.
18,00 ч. - Троянски Манастир.
Посаждане на дървото на Обединението- липа.

1 юли:

13,00 ч. - Храм-паметник "Св. Александър Невски".

Как ще премине походът на руските нощни вълци, как ще протече протестът на украинците с домове в Бургас и колко техни деца-сирачета ще пристигнат на почивка в Слънчев бряг утре - ОЧАКВАЙТЕ В БУРГАСИНФО!