Жена с покрито лице вдигна на крак ВМРО и минувачи в Морската градина в Бургас. Тя била седнала на пейка до детския кът, заедно с мъж и още едно семейство. Покритото лице веднага прикова погледите. На място се е отзовал и екип на дирекция УКОРС, известна като общинска полиция, която обаче все още не може да реагира с глоба, тъй като промяната в Наредбата за опазването на обществения ред в Бургас не е влязла в сила.

„Жената стоеше мълчаливо, говореше само мъжът й, който упорстваше пред общинските служители. Твърдеше, че жената е от Дубай. Той говореше български език, но със силен акцент.“, каза пред БургасИНФО лидерът на ВМРО в Бургас Георги Дракалиев.

Общинските служители от УКОРС до момента няма как да реагират, забраната за носене на покривала върху лицето влиза в сила от вторник следващата седмица. Все още не може да бъде налагана глоба, чийто размер е до 5000 лева.

Припомняме, че Общинският съвет в Бургас, прие забраната за носене на подобни покривала. В крайна сметка мъжът и забулената жена са си тръгнали от изключително оживената в този период на годината Морска градина.