Бургаската окръжна прокуратура протестира присъдата на Драгия Радневски, който уби двама души в бургаския квартал „Долно Езерово“. Окръжният съд в града наложи на двойния убиец наказание „лишаване от свобода“ в размер от 12 години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Според Прокуратурата, определеното наказание е явно несправедливо.

Драгия Радневски е признат за виновен за това, че на 27 октомври 2015 г., около 13.00 часа, в квартал „Долно Езерово”, предумишлено умъртвил двама души, с огнестрелно оръжие - ловна пушка -престъпление по чл.116 ал.1 т.4 предл. III и т.9, вр. с чл.115 от НК.

Подсъдимият Драгия Радневски и пострадалата Иванка Стоянова се познавали, тъй като и двамата живеели в кв. „Долно Езерово”. Иванка била омъжена до месец май 2014 г., когато съпругът й починал. Известно време след като останала вдовица, тя започнала интимна връзка с Драгия Радневски. Двамата се срещали редовно, но продължили да живеят отделно, всеки в собствената си къща.

През последния месец преди извършване на убийството, отношенията между Радневски и Иванка се влошили и тя поискала да прекратят връзка си, като заявила това на Радневски, който обаче не бил съгласен и продължил да я търси.

През последната седмица преди убийството, Иванка напълно спряла да вдига телефона на подсъдимия и отказала всякакви срещи с него. По същото време него вече го били налегнали мисли за самоубийство предвид това, че Иванка го оставила, а му липсвали и парични средства, автомобилът му също се развалил. Радневски не виждал изход от създалата се ситуация.

На фаталния 27 октомври 2015 г., около 07.30 ч., подсъдимият отишъл до дома на свой приятел и съсед, който живеел отсреща на същата улица. Радневски споделил, че предходния ден са му откраднали сума пари и го попитал дали той не е ходил в дома му. След това споделил подозренията си, че вероятно тези пари са били взети от Иванка, като заявил, че тя до момента му е струвала 20 000 лева.

Малко по-късно на същия ден преди обяд, Драгия Радневски посетил къщата на пострадалите Тонка и Иванка, с цел да поговори с тях. Иванка отново му заявила, че трябва да я забрави и че всичко между тях е свършило, като в нейна защита се намесила и майка й Тонка, като му казала да се маха и отправила обидни думи срещу него.

Радневски се прибрал в дома си и започнал да пие алкохол. Замислил се, че вече няма пари, няма автомобил, че Иванка го оставила и че вече няма за какво да живее. Отново започнал да мисли за самоубийство, но тогава насъбралия се до този момент гняв към двете пострадали взел превес и решил вместо да слага край на собствения си живот, да убие двете жени.

Подсъдимият взел законно притежаваната си ловна пушка заедно с няколко ловни патрона и се отправил към къщата на двете жени.

Било около 13.00 часа на 27 октомври 2015 г., когато Радневски достигнал къщата.Той видял, че двете жени са с гръб към него, наведени към земята и застанал в близост до външната чешма на двора, на разстояние 2-3 метра от тях. Насочил пушката към Иванка, която в същия момент се изправила и обърнала с лице към подсъдимия, който веднага стрелял и я улучил в гърдите. След това стрелял и по майка й, като се целил в главата й, но улучил същата в лявото рамо. След като двете жени паднали простреляни на земята, Радневски изхвърлил гилзите от пушката на мястото, където стоял и започнал да зарежда пушката отново. Приближил се към падналите тела и изстрелял по още един патрон в гърбовете на жертвите. Смъртта на двете жени настъпила незабавно.