Раните на котката, превърнала се в единствения жив символ на Бургас, предизвикаха гореща дискусия. След като вчера публикувахме новината за жестоките му травми, социалните мрежи завряха от възмущение срещу неизвестния изверг, който му е посегнал. Други читатели пък изразиха мнение, че самецът е пострадал след бой с друг мъжки или куче. Решихме да проверим от какво естество са раните.

„Ноктите на котките могат да предизвикат дълбоки рани, защото проникват до 4-5 см. в мускулатурата, а при одраскване на главата дори да оголят части от черепа на другото животно. Охлузванията на Пазителя на Компаса обаче не са такива. Те заемат голяма площ и той или е ритан, замерен с камък или ударен от кола, но със сигурност не е пострадал от бой с котка, куче или от някаква болест”, коментираха от ветеринарна клиника „Мобивет”, където е настанено животното. Те полагат всички грижи за шестгодишния котарак, като са изключително стриктни и за доброто на животинката ще дават информация единствено на човекът, който им го е поверил – Стела Божидарова.

Котката се възстановява в стационара на клиниката, а стотици бургазлии зоват полицията все пак да опита да намери евентуалния извършител, като прегледа записите от видеокамерите в района.