Египетски пътнически самолет, изпълняващ полет от Париж до Кайро, с 66 души на борда е изчезнал днес от радарите над Средиземно море, предаде БТА, като се позова на ТАСС, дубайската сателитна телевизия Ал Арабия и на египетския новинарски сайт Ал Яум ас Сабия, пише Дневник.

Полетът е изчезнал на около 280 км. от египетския бряг, съобщиха Египетските авиолинии (Egypt Air), цитирани от в. "Гардиън". Първоначалната информация гласеше, че връзката с него е изгубена на около 50 км. от брега.

Няма пострадали българи, стана ясно от съобщение на компанията за националностите на пътниците. На борда е имало общо 56 пасажери и 10 души екипаж. Пътниците са били 15 французи, 30 египтяни, 2 иракчани и по един британец, белгиец, саудитец, португалец, алжирец, канадец, както и по един гражданин на Судан, Кувейт и Чад. Сред тях са били едно дете и две бебета.

Лайнерът Еърбъс А320 е излетял от френската столица в 23.09 ч. снощи (0.09 ч. българско време днес). От авиокомпанията уточниха, че самолетът е пратил сигнал за бедствие в 04:26 - два часа, след като е бил загубен контакт с него. Той е изчезнал от радарите в 02:30 местно време (03:30 наше време). Има сведения, че екипажът е съобщил за дим, излизащ изпод пилотската кабина.

Авиокомпанията потвърди в профила си в "Туитър", че полет Flight MS804 е изчезнал от радара и че това е станало, докато самолетът се е намирал на височина 37 000 фута (11 280 метра). От египетската авиационна служба казаха пред в. "Ню Йорк таймс", че са били уведомени за инцидента от гръцки авиодиспечери.

"Не можем да изключим нито една теория" за причините за изчезването, каза френският премиер Манюел Валс пред радио RTL. Френският кабинет ще проведе извънредна среща тази сутрин заради инцидента.