Хората ще идват с гордост в Камено на 6-ти май, чакаме ги!

img
Жельо Вардунски - кмет на Община Камено

Местните жители ще бъдат горди, че живеят в тази община, каза кметът Жельо Вардунски

Камено ще се развива с ускорени темпове. Започваме изграждането на детски площадки ще асфалтираме улици. Ще действаме по изтпълнение на строителната програма, ще освежим централните улици на града, ще държим на чистотата. Каменовци, ще се гордеят, че живеят тук. Това заяви кметът на Община Камено Жельо Вардунски в навечерието на празника на общината – 6-ти май. Жителите на града на Гергьовден за първи път празнуват заедно на тази дата.

„Целта на празника е почитта към Свети Георги, защото това е името и на нашата църква, а реално и всички населени места в общината са свързани с нея. Много хора пожелаха празникът на Камено да е на Гергьовден. Това е нехобходима традиция! Първо беше на 2 ри юни, после на 6-ти сетпметври. Най-удачно е да е на църковния праник“, каза Вардунски. По искане на местните хора той направи предложение в Общинския съвет и с решение на местния парламент Камено за първи път празнува единен общ празник днес. Този празник местните жители наричат Събора, който събира местните жители с хората, които години наред работят и живеят извън общината. Очаква се те да се върнат специално по този повод.

„Аз съжалявам, че тази година малко късно възприехме тази инициатива. Ще празнуваме още по-тържествено в годините“, каза Вардунски.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас