За трета поредна година Камено стана домакин на празничния лазарски конкурс, организиран от Общината и Народно читалище „Просвета-1927”. В събота, 23 април, красивите лазарки обиколиха домовете на хората и пяха песни за здраве. В неделя, на Цветница, в читалището се проведе обичайната надпревара за най-добра песен и най-красив лазарски венец. Събитието бе под мотото „Отворете чемшир порти, Лазаре!”. Над 200 лазарки от различни възрасти извиха кръшно хоро на площада. Участие взеха 13 фолклорни групи от Камено и селата от общината, както и състави от Ветрен и с. Стефан Караджово.

В читалището бе показан обичая „Лазаруване” от млади лазарки, които свиха венци от върбови клонки. Всички фолклорни групи представиха своя песен.

Най-младите участници в конкурса бяха 4 годишни момиченца. Първа награда сред най-малките изпълнители взе състава на детската градина от град Камено.

Наградени бяха групите от Кърстина, Русокастро, Стефан Караджово, Черни връх и други.

Кметът Жельо Вардунски поздрави участниците и пожела много здраве и успехи на гостите и жителите на Общината. Празникът приключи с много настроение и приятни емоции за всички.