Епизод 2 с тримата задържани от Петър Низамов - Перата и неговия отряд мигранти се появи в публичното пространство. То беше предоставено на БургасИнфо от наш читател - ВИДЕОТО ВИЖ ТУК. Публикувано е в профил, подписан от Войнски съюз „Васил Левски“ и БНО „Шипка“ - организации, чиито членове излязоха на протест пред Съдебната палата в Бургас с искане за свобода на Перата. Те заявиха, че той е герой и държат на справедливо българско правосъдие.

На новото видео, което е ясно продължение на първото, предизвикало скандал в страната, се вижда как вързаните с пластмасови ленти, известни вече като „свински опашки", мигранти, са наредеди с гръб един към друг. „Искам да ти видя лицето. Лицето..!“, вика снимащият клипа и дърпа за косата единия от мургавите мъже като насочва лицето му към камерата.

„Заловена е група от незаконно преминаващи границата ни "мигранти". Групата за бързо реагиране към Воински съюз Васлил Левски и "Цивилните отряди за защита на жените и вярата" са се е справили отлично. Операцията е още в ход и допълнитела информация ще получите допълнително. На снимката са задържани афганци. Родолюбиви български граждани и организации доброволно ежедневно излизат, бдят и задържат нелегално преминали границата “бежанци” . Целия народ трябва да ги подкрепим независимо от многото пречки , спънки , репресии, сплашвания от страна на продажното ни правителство. Всякакви комитетчета като (БХК)и соросоидни организации ще продължат да тормозят малкото останали съпротивителни сили. За това народа все по често вперва очи и се радва на своите съвременни герои които с всеки изминал ден стават все повече. На всички ни е ясно че тези будни българи залагат много и рискуват ежедневно по всички направления, за това всички обединени сме длъжни да ги подкрепяме безрезервно.“, се казва в коментара под видеото. То е разпространено на 10 – ти април, в деня, когато излезе и първи епизод, който стана повод за серия бурни коментари. Заради скандалния видеозапис Петър Низамов-Перата беше задържан, а после пуснат под домашен арест от Районния съд в Малко Търново.