„Античен, романтичен, вечен!” е предолжението, което е първенец в гласуването за девиз на Поморие. То печели 37% или 1 720 гласа от гласувалите граждани в анкетата, публикувана в сайта на Община Поморие. Тази нощ в 00 часа приключи възможността за избор на девиз. На второ място, също със стабилен резултат, е „Вечен като морето, незаменим като солта”, който е събрал 30% или 1 403 гласа. „Поморие – Древност и съвремие” има 19% или 884 гласа. „Поморие – солта на живота” - 8% или 381 гласа, а „Поморие – От древността към вечността” - 5% и подкрепата на 230 гласували.

Конкурсът за девиз на Поморие беше обявен от кмета Иван Алексиев. От предложените първоначално 370 слогъна на 17-членната комисия подбра 5 девиза, които да бъдат предложени за окончателен избор от гражданите. От 28 март всеки жител имаше възможност да гласува и в онлайн анкетата.

Тази вечер изтече срокът за гласуване изборът на гражданите ще бъде представен пред Общински съвет Поморие за финално утвърждаване.

В Деня на Св. Георги Победоносец и празник на Поморие ще бъде обявен девизът победител, а авторът му ще получи награда и грамота.