Локомотивът на влака от Бургас за София гори тази вечер в района между Карнобат и Айтос, съобщиха пътници. В момента - 1 часа след полунощ, пожарникарите все още се опитват да овладеят пламъците.

„Очаква ни нощ на открито.Вече гори целият локомотив, персоналът на БДЖ се опитваше да гаси с пожарогасители, но без успех... Не мога да повярвам, че се случва....Пътят е далече, а локомотивът продължава да гори, пожарната свърши водата и отиде да зарежда. ....Когато успеят да изгасят пожара, което е доста трудна задача, защото гори масло и се разгара постоянно, тогава ще дойде дизелов локомотив, за да ни издърпа до Карнобат, където ще чакаме друг локомотив“, казаха очевидци.

Пътници заявиха пред БургасИнфо, че в момента, в който пожарникарите отидат да презаредят пожарната, пламъците избухват отново. „Добре сме, но ни чака безсънна нощ. Започнаха да падат върху покрива на влака въжетата от мрежата, надявам се да са спряли тока, чуват се гърмежи“, каза една от бургазлийките, пътуващи с влака, която е направила и кадъра. Тя добави, че в момента композицията е край айтоското село Карагеоргиево.

По това време на денонощието нито един от телефоните за информация на ж.п. гарите по трасето не отговаря.