Предстои задържаният за видеоклипа с повалените на земята нелегални имигранти Петър Низамов-Перата да бъде разпознат от нелегално преминилите границата ни с Турция чужденци. Мигрантите са били доведени днес в следствения арест в Бургас, научи БургасИнфо.

От Районна прокуратура-Малко Търново съобщиха, че се досъдебно производство за това, че трима чужди граждани от Афганистан, противозаконно са били лишени от свобода – престъпление по чл.142а ал.І от НК.

"Установено и задържано за 24 часа по ЗМВР е лицето, разпространило видео-клипа за задържане на тримата чужденци в района на с.Звездец Общ.Малко Търново. В момента се извършват претърсвания и изземвания в жилищни помещения и автомобили за събиране на доказателства. Пред съдия са разпитани чуждите граждани, като предстои задържаният от полицията да бъде разпознат от свидетелите. Продължават действията по установяване, издирване и задържане на останалите лица, осъществили незаконното задържане на чуждите граждани", съобщиха от прокуратурата в Малко Търново.

За престъплението чл.142а ал.І от НК се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години.

Видеоклипът, който разбуни страстите, бе публикуван в профил във фейсбук, който се води на друго име. Познати на Низамов обаче твърдят, че това е именно неговият профил. Публично Перата не отрича, че той е участвал в акцията по залавянето на мигрантите.