Двама участници от Бургас се класираха на финалите на реалитито „България търси талант”. Това са фотографът Красимир Марчев, който в предишния кръг представи аудио-визуален спектакъл, в който участваха балерините от Бургаската опера Лора Пехливанова, Антония Паскалева и колегата им Милен Петров. Краси Марчев доби особено голяма популярност след като преди време самата Мадона коментира във фейсбук аудио-визуалния му спектакъл, заснет на Моста. Пред неговата камера е заставала и авангардната бургаска дизайнерка Станимира Грег, която изработва еко бижута.

Журито изстреля на финалите и бийт бокс изпълнителя Искрен Тончев-Искрата, който бе един от най-добрите в своя жанр. Освен с талант, той успя да впечатли журито и с личната си история, защото преди време успява да стане шампион по бийтбокс след пълна загуба на глас.

Феноменалните Стоян Динев и Красимир Язов, които преодоляват гравитацията, не успяха да преодолеят журито. Фрийрънърите, които станаха популярни с екстремните си номера, изпълнени по покриви и други изправящи косата локации, получиха „не”. Въпреки травмата на Стоян, който се контузи в предния кръг, но прави сложни салта с обездвижена ръка, журито не ги пусна да продължат.