"Познавам Ваня, понеже бяха гаджета с момче от мое приятелско семейство. Питах я сега от какво се издържа, тя ми каза, че е започнала да прави масажи - по СПА центрове, хотели. Аз имам нужда от масаж - карам ски, спортувам. Тя ми предложи."

Това заяви в интервю за предаването "Събуди се" на Нова тв професорът от НСА проф. Николай Колев, който бе изобличен от бившата адреналинка Ваня Георгиева и "Господари на ефира", че иска секс от нея, за да й уреди труден изпит при друг преподавател.

"Разговорът не е проведен по начина, по който бе представен и монтиран. Той е преиначен, преекспониран. Не съм технически грамотен да знам какво е станало. Записът е монтиран, накъсан, непоследователен. Наслагване на кадри и на звуци. Това не са истински мои думи. Много думи са вадени от контекста. Виждате ли в тези кадри моето лице и глас да казват тези думи?", попита Колев, цитиран от "24 часа". Той иска техническа експертиза на целия запис, излъчен в няколко епизода на предаването. Готов е и на полиграф. Подозрително било това, че Ваня избягала от хотелската стая и от очна ставка на двамата пред камерата.

"Хотелът беше предложен от нея. Нито съм се обаждал в хотела, нито съм плащал, нито познавам някого там", увери професорът, който бе уволнен от НСА веднага, след като гръмна скандалът.

Той отчете, че проявил наивност. "Вярвах на това момиче, защото ми беше добра позната", сподели Колев. Акцентира на думите на Ваня в едно от интервютата, които е дала - "Аз приех да изпълня тази роля докрай."

От думите на Колев се разбра, че зад сценария по манипулирането му може да стои и ръководството на НСА. В изборите в академията на 11 декември 2015 г. той отказал да се включи в екипа на сегашния ректор.

Преди да се вземе решение за неговото уволнение, в катедрата, в която работеше Колев, била пусната декларация за подпис от преподавателите. Въз основа на нея ректорският съвет взел решението си да уволни професора, без да чуе неговата гледна точка, което било безпрецедентно.

"Хората, които ме познават, ми вярват. Направиха подписка в моя защита, без да съм го знаел", допълни проф. Колев.

"Силно мотивирана съм и ще се боря докрай да бъде изчистено името му", каза съпругата му, която се включи в разговора по телефона.