Най-смелите бургазлии вече влязоха в морето не като моржове, а като летовници, забавляващи се в топлото време. Плажовете в Бургас се изпълниха с емоции като в разгара на лятото. Последнит дни бяха топли, но прогнозата е, че от неделя предстоят гръмотевици.

Според Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) прогзнозира, че в събота над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°. Температурата на морската вода е 9 - 12°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В неделя и понеделник, с усилване на вятъра, от северозапад ще нахлува студен въздух. На повече места ще са валежите през първия ден в Южна и Източна България, в следобедните часове ще са придружени и с гръмотевици. Ще се понижат главно дневните температури и в понеделник максималните ще са най-ниски, в повечето места между 13° и 18°. Във вторник ще има променлива облачност, над Източна България по-често значителна, все още с условия за краткотрайни превалявания.