Куче от породата „Кане Корсо“ събори 12-годишно дете, което е настанено в болница и оперирано. 12-годишният Стоян и стопанката на животното се разхождали по крайбрежната алея в Царево. Детето се опитало да се покатери по скалите , когато внезапно животното скочило и го съборило, пише strandjanews.com. При падането момчето е получило фрактура на крака и е откарано в Спешния център в Царево, след като собственичката на кучето се обадила на майката. Оттам детето веднага е откарано в бургаска болница, където е опериран по спешност.

По крака на пострадалото дете е открита следа на зъб от кучето, но се смята, че е възможно най- вероятната причина за травмата да е удар в камък при падането на момчето.

Още същата вечер майката е дала и показания пред полицейски служители. Разпитана е и собственичката на кучето в Царево като и е бил наложен и акт.

Семейството на пострадалото момче няма претенции към собственичката на животното, защото момчето всеки ден е прекарвало там и с кучето са добри приятели. Какво обаче е провокирало подобна реакция от животното да събори детето така и остава необяснимо.

Въпреки, че породата се смята за миролюбива, това е третият поред инцидент с въпросното куче. Стопаните му са предупредени и обмислят вариант кучето да бъде премахнато.