Натъпкано с анаболи „Ауди А 6“ е спряно на границата край Малко Търново

img
Шофьорът се опитал да изнесе анаболите нелегално в Турция, снимката е илюстративна

Шофьорът ги скрил във фабрични кухини между резервната гума и задните калници

 

 

Два опита за контрабандно пренасяне на анаболни стероиди разкриха митническите служители на МП Малко Търново. Иззети са 3 600 таблетки и 1 370 ампули с  инжекционен разтвор във фабрични опаковки от общо шест различни търговски марки медикаменти за повишаване на мускулната маса и потентността.  Анаболните стероиди са открити при щателни митнически проверки, включително и със специализиран мобилен рентгенов апарат,  в тайници на два леки автомобила с българска регистрация, които са пътували от България към Турция.

 

В „Ауди А 6", управлявана от български гражданин, митническите служители установяват наличието на тайник във фабрични кухини между резервната гума и задните калници на колата,  пълен с 3 600 таблетки от лекарствените препарати  „Clenbuterol", „Strombafort" и „ Danabol" и  110 ампули „Testosterona" и „Parabolan".

 

Няколко часа по-късно са открити и иззети още 1 260 ампули с инжекционен разтвор „Winstrol Deрot" от друг разкрит от митническите служители специално изработен тайник с капак, монтиран между задната седалка и багажника на „Ауди А8" . Колата с българска регистрация е управлявал молдовски гражданин с пълномощно от български гражданин.

 

Контрабандно пренасяните анаболни стероиди са иззети. Съставени са два акта за нарушение на Закона за митниците срещу български гражданин с инициали  Д. С. и срещу молдовски гражданин с инициали I.V.

 

Други 1 280 ампули и стъклени флакони с контрабандни анаболни стероиди бяха открити и иззети от митническите служители на МП Капитан Андреево преди дни от тайник в багажното отделение на автобус с пътници. Според митнически служители,   високите цени на анаболните стероиди на черния пазар предизвикват подобни опити за контрабанда, въпреки че те са опасни за здравето и забранени за употреба без лекарско предписание.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец