Бургаският апелативен съд е потвърдил присъда на Окръжен съд –Бургас, с което на Стоян Кусев е постановено наказание – „лишаване от свобода“ за срок от 12 години. Кусев е признат за виновен за това, че на 13 август 2015г., около 21,30 ч., в гр. Поморие, е убил с нож Лъчезар Иванов в Поморие.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Кусев трябва да изплати на близките на пострадали сумата от 150 000лв., представляваща неимуществени вреди за претърпени страдания.

Кусев и пострадалият се познавали преди инцидента. На фаталната дата двамата били в заведение, където с друга компания пили лкохол. Скарали се. Тогава Кусев ударил пострадалия и той паднал на пода. Инцидентът бил прекратен от посетители на заведението. След това, Кусев отишъл до близкия магазин и застанал до входа му. Малко по-късно пострадалият се отправил към същия магазин да си купи цигари. Двамата пак се скарали, като намесата на мъж излязъл от търговския обект прекратила разпрата. Кусев и пострадалият се отдалечили на няколко метра, когато Кусев извадил нож и наръгал с него пострадалия в корема. Пострадалият се свлякъл на земята, като в последствие починал на път за болницата.

Към момента на извършването на престъплението подсъдимият Кусев е бил осъждан.

Решението на Апелативен съд –Бургас подлежи на обжалване пред ВКС.