Женски футболен клуб "Бургас" спечели второто място на Пролетния турнир, който се проведе на 26 март в спортен комплекс „Изгрев”. В турнира участваха отборите на: ЖФК”Ботев” - Рудозем, ЖФК”Берое” – Стара Загора”, ВСК ”Транс-логистик”Лозово и ЖФК ”Бургас”. Турнирът, чиито организатори са домакините, стартира с приветствени слова от представителя на Община Бургас- г-н Цветозар Манолов- главен експерт в отдел "Спорт". Отец Радослав благослови най-новия бургаски тим за здраве и берекет.

Всички участници в Пролетния женски турнир играха с много хъс и ентусиазъм и показаха на многобройната публика в спорния център, че женският футбол се развива и по нищо не отстъпва на мъжкия.

След оспорвани срещи, в крайна сметка домакините от ЖФК”Бургас” заеха второто място, като отстъпиха единствено на старозагорските момичета, които са едни от най- добрите състезателки в настоящия момент в България. На трето и четвърто място се наредиха съответно отборите на ВСК”Транс-логистик”Лозово и ЖФК”Ботев” Рудозем.

Призът за най- добра вратарка на турнира грабна Габриела Баева от ЖФК”Бургас”.

Амбициите на организаторите са турнирът да стане традиционен и към него да се присъединяват все повече нови женски футболни отбори.