Втората по ред Национална купа по Полицейска лична защита и карате за служители на МВР се проведе през изминалата седмица в Банско. Сили премериха десетте най-добри отбори по полицейска лична защита в страната, както и всички състезатели по карате, завоювали медал на изминалото Републиканско първенство по карате за 2015 г., проведено в Созопол.

Представителният отбор на ОДМВР - Бургас включваше петима служители, които се представиха повече от достойно, завоювайки две купи, едно трето и едно пето място. В състезанието по полицейска лична защита първия отбор на дирекцията в състав - Радостина Николова и Венилин Русинов, и вторият бургаски отбор в състав - Милен Джиналийски и Павел Димитров се срещнаха на полуфинала, като след оспорвана битка отбора Николова - Русинов постигна победата и на финала се изправи срещу представителите на ОДМВР – Плевен. Отборът Джиналийки - Димитров остана на почетното трето място. Във финалната среща късметът беше на страната на отбора на Плевен, които станаха шампиони, а първия отбор на ОДМВР - Бургас се нареди на престижното второ място.

В дисциплината Карате “Кумите” състезателите бяха обединени в две категории - до 80 кг. и над 80 кг. В първата категория Венилин Русинов отстъпи на полуфинал от представител на ОДМВР - Стара Загора с една точка и остана на трето място. При тежките - представителят на ОДМВР Бургас - Борис Георгиев се нареди на пето място, след като отстъпи в репешажа от преставител на Академия на МВР. Съдия в състезанието бе Разследващ полицай от Бургас - Николай Недев, който показа безпристрастност и точна оценка в срещите.

След множеството успехи през последните две години служителите на ОДМВР - Бургас - Радостина Николова, Венилин Русинов, Милен Джиналийски и Павел Димитров, бяха поканени в Националния полицейски отбор по Джу джицу и Полицейска лична защита, който ще представлява България на предстоящото Европейско полицейско първенство в тези два спорта.

След състезанието бе проведен и Национален семинар по двата вида спорт, в който освен служители се включиха и част от учениците на Радостина Николова и Венилин Русинов в Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб - Бургас.

Извън подготовката си за този престижен спортен форум инструкторите Радостина Николова и Венилин Русинов провеждат три пъти седмично курсове по Селдефенс и Кросфит, като всеки желаещ да подобри физическата си форма може да се включи в тях.