Община Бургас бе домакин на среща, по време на която бяха обсъдени отговорностите на местните власти за развитието на спорта.

В нея участваха заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков, бургаският зам.-кмет д-р Лорис Мануелян, народният представител и баскетболен деятел от Ямбол Иван Чолаков, зам.-кметът на Ямбол Илиана Бицова, директорът на дирекция "Спорт" в Община Варна Кристиян Димитров, председателят на общинската комисия за децата, младежта и спорта в Сливен Пламен Крумов /широко известен на бургаската футболна общественост/, както и експерти от четирите общини.

"Държавата и общините трябва да работят заедно за развитието на спорта. Много важно е да се намери баланса между нормативната уредба на Министерството на младежта и спорта и общините. Задължително е да се отчетат регионалните особености на съответните области и усилията да бъдат насочени към спортовете, които имат традиции и за които има условия за развитие", заяви Марков.

Той добави, че това е първата дискусия, на която държавната и местна власт координират политиките си в областта на спорта и обяви, че такива срещи тепърва ще има в цялата страна.

Представителите на Бургас, Варна, Ямбол и Сливен представиха пред заместник-министъра спортните си бюджети и програмата си за 2016 г.