„Аз нямам пистолет. Дори не знаех, че братовчед ми Христо е въоръжен. Бях подведен. Много съжалявам”- Това днес 20-годишният Бойко Борецов от Бургас, който във вторник сутринта направи опит за въоръжен грабеж на инкасо автомобил в Средец. Пред магистратите днес изненадващо за мнозина той прехвърли вината за престъплението върху покойния си братовчед, който загина при злополучния инцидент. Бойко беше задържан след преследване с полицията, минути след опита за грабеж. Братовчед му Христо загина, прострелян от охранител на инкасото.

Пред съда Бойко настоя да бъде пуснат под домашен арест. Според адвоката му по-леката мярка за неотклонение щяла да има същия ефект като задържането под стража. Прокуратурата поиска от съда да му бъде наложен постоянен арест, тъй като има събрани достатъчно убедителни доказателства, които сочели, че Борецов е участвал в опита за грабеж на 125 000 лева, предназначени за пенсии на възрастни хора.

„Семейството му няма финансови проблеми. За нас случилото се е шок”, заявиха близки на Борецов в кулоарите на съдебната палата.