Един добър човек, посветил живота си да помага на другите, сега се нуждае от нашата помощ и подкрепа. Тодор Атанасов Топлев е от Пловдив. 24 години работи като пожарникар и продължава да изпълнява служебния си дълг, въпреки тежкото заболяване, което му откриват. Лекарите от Клиниката по клинична хематология в Пловдив му поставят диагноза "остра миелоидна левкимия" в края на ноември миналата година. Една от най–коварните болести на този век! За да живее, трябва да му бъде направена трансплантация на стволови клетки от костен мозък в Германия на стойност около 180 000 евро. Сумата е приблизителна, тъй като не покрива пътните и престоя на придружител, както и някои допълнителни разходи по 60-дневния му престой там.

В момента Тошко се лекува в УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив, Клиника по клинична хематология и е преминал трети курс на химиотерапия. Макар и бърза, левкимия от тип М1 е лечима и лекарите в Германия дават шанс за успех. Тодор има брат, който вероятно е подходящ донор, но лекарите в Германия държат да направят изследванията на място.

Все още Тошко няма изкаран DMS дарителски номер, понеже процедурата изисква време и е необходимо да се изчака решението на Министерство на здравеопазването за съфинансиране на лечението му. Семейството на Тошко обаче е изгубило вяра, че държавата ще отпусне средства за лечението му. До момента са събрани едва 30 хил.лв. За да може лечението му да започне възможно най-скоро е стартирана дарителска кампания.

"Ако някой преди ми беше казал, че ще лежа толкова много... Аз, който обичам да играя футбол, да ходя на мачовете на любимия Ботев, да ходя за риба, да работя от сутрин до късно вечер...
Сега имам толкова много време да осмисля всичко, но каквото и да се случва, знам, че ще успея, когато редом с мен има толкова добри и отзивчиви хора!
БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ!
И няма да спра да се усмихвам!", казва Тодор, който се надява отново да може да прегърне двете си внучета.

Нека помогнем на Тошко да събере цялата сума, необходима за леченето му!

Дарителска сметка - Тодор Атанасов Топлев

УниКредит Булбанк, клон Пловдив
BIC: UNCRBGSF
• В лева BG80 UNCR 7000 1522 5171 29
• В евро BG37 UNCR 7000 1522 5171 27
PayPal: fire1966@abv.bg


Нека му помогнем да живее и да се радва на всеки нов ден!

Благодарим на всички, които се отзовават и подават ръка на Тошко!