По-малко от месец след като беше открита, Автогара Юг предлага на своите посетители нова услуга - безплатен безжичен интернет. Покритието на зоната със свободен достъп до глобалната мрежа е и на двата етажа на сградата, където има информационен център, каси за купуване на билети и карти, чакалня, панорамен асансьор, детски кът и кафене. За да ползват услугата потребителите не се нуждаят от парола, а само трябва да изберат единствената отключена интернет точка с име Free_Hot_Spot_Bus_Station.

Предвижда се в бъдеще периметърът на безплатния WiFi да бъде разширен и от него да се възползват и чакащите на автобусната спирка пред автогарата.

Едновременно с безжичния интернет, клиентите на Автогара Юг могат да получат полезна информация за възможностите за ползване на различните видове транспорт в града и за събитията и местата, които могат да посетят в Бургас.

Две модерни киоск машини предоставят тази възможност. Те са инсталирани на първия етаж - единият компютърен терминал е до чакалнята и представлява интерактивна платформа за планиране на пътуването и престоя в града, а вторият киоск е на входа към автобусните терминали и наподобява пощенска кутия. На него жителите и гостите на града могат да си заредят мобилните устройства /телефони, таблети и др./, да ползват интернет на тъчскриийн монитора и чрез бутона да се свържат с оператор.

Автогара Юг е поредния обект след Флората, КЦ "Морско казино", сградата на Община Бургас и др., който предоставя свободен достъп до интернет за жителите и гостите на града. Терминалът и пространството около него беше реализиран като част от мега проекта "Интегриран градски транспорт". Той е интермодален и осигурява възможност за различни начини за придвижване в и извън града.