Обстановката в село Ливада, където придошлата вода от поройния дъжд вчера потопи 15 къщи в най-ниската част на селището, вече се нормализира. Това съобщи кметът Атанас Радев. Извънредната ситуация вече е овладяна, водата се изтегли и не се наложи евакуация на хората, допълни той. По думите му до кризисното положение се стигнало, заради изпускането на язовир. Стеснените участъците на коритата на деретата, пък пречили за нормалното вливане на водата в река Русокастренска.

Представители на община Камено още вчера са направили оглед на отводнителния канал, който е прелял.

„Каналът е изграден преди много години. Хората от селото сами са го копали. Факт е, че е твърде плитък, за да поеме водата при силен дъжд и да я отведе до река Русокастренска. Очакваме скоро да започне изпълнението на проект за разширяването му”, каза Радев.

Почти денонощие отне на спасителните екипи и на местното население да отводнят домовете. Вече е приключил огледа на комисията от Областна администрация – Бургас на най-засегнатите жилища. Пътищата до населеното място са почистени и проходими при зимни условия. В района превалява слаб сняг.