Петкратната световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, която е състезателка на бургаския клуб "Черноморец" ще пропусне държавното лично първенство по борба за мъже и жени, което ще се проведе на 9 и 10 януари/събота и неделя/ в столичната зала "Универсиада".

Златева не е възстановена от контузия, която я мъчи от няколко месеца.

Общо 25 бургаски борци ще излязат на тепиха. Повечето са млади перспективни момчета, все още на юношеска възраст.

В класическия стил клуб "Бургас" ще се представи с 10 състезатели. "Надяваме се на добро представяне, въпреки, че силата ни е в детско-юношеската възраст", заяви президентът и треньор на клуба Николай Дачев.

Също в класическия стил, клуб "Черноморец" ще участва с петима. "Само двама са на мъжка възраст, другите трима са още юноши, но шампионатът ще им бъде от полза за бъдещето", призна президентът на клуба Георги Сталев.

В свободния стил, "Черноморец", с президент Стефан Георгиев ще разчита на четири девойки при жените и на трима мъже - Диян Пеев в кат. до 57 кг, Георги Куртев до 70 кг и Светослав Димитров до 86 кг.

Другият бургаски клуб по свободна борба "Продан Гарджев", с треньор Илиян Стефанов ще качи на тепиха в зала "Универсиада" три млади момчета при мъжете.

Схватките при класиците са в събота, а в свободния стил в неделя. Жените ще се борят и в двата състезателни дни.