Кметът на Китен Николай Марков връчи благодарствени грамоти на чешките туристи Лудвик Валичек, Ленка Валичкова и Дан Валичек за лоялността им към китното морско градче и за безкористното му популяризиране сред техните сънародници. Семейството е от недостатъчно известния у нас, но много красив, град Тршебич – паметник на Юнексо, съобщиха от кметството в морския курорт.

Лудвик, за приятелите си просто Лудя, тази година посещава Китен за 30-ти път, без да пропуска година.

Любовта си България Лудвик е наследил от родителите си, с които е посещавал България като дете. Като възрастен се влюбва в Китен от пръв поглед и не иска и да помисли за друга алтернатива на лятната си почивка. Не го спират фалитите на агенции, пандемията от Ковид, закритите авиолинии... В някои години се налага да пътува до съседни държави, за да хване самолет до Бургас. Само полетът е на по-висока цена от олинклузив в Египет с включен транспорт от и обратно до родината му, но това не повлиява на решението на големия приятел на Китен.

Семейство Валичек рядко идват сами в Китен. Често привличат със себе си свои близки и приятели, с които искат да споделят положителните емоции от пребиваването в града на красивата Стана Урдовизка. Кой курорт не би искал да има такива доброволци за рекламни агенти!

Научавайки историята за верните туристи и големи приятели на нашия град, кметът на Китен Николай Марков взе решение да изрази от името на институцията и всички съграждани благодарността си към гостите ни от Тршебич като им връчи грамоти и сувенири, които да им напомнят за любимата туристическа дестинация“, добавиха от кметството в Китен.