В Деня на Свети Георги Победоносец Поморие чества своя патронен празник. В манастира, който носи името на светеца, Божествената Света литургия отслужи настоящият игумен на манастира Йеромонах Паладий.

Стотици вярващи се стекоха в храма, за да запалят свещ за здраве и да напълнят чудотворна вода от аязмото. „Много се радвам, че Поморие на този ден е посещаван от много приятели отблизо и далече, което ми дава надежда и радост, че заедно с Божията благословия ще продължим напред да развиваме нашия град“, сподели кметът на община Поморие Иван Алексиев. От външната сцена на НЧ „Светлина 1939“ той поздрави всички жители и гости: Днес се събираме със своите близки и приятели, за да се веселим, но и да си благодарим! Благодаря ви и аз, че заедно вървим напред, споделяме тревогите и радостите на този град и се справяме с предизвикателствата на времето. Поморие е прекрасен град с едни от най-магичните изгреви и залези, затова нека посрещаме всеки нов ден с вяра и нека го изпращаме с удовлетворение!

Беше прочетен поздравителен адрес от областния управител проф. д.н. Мария Нейкова. Сред гостите бяха кметът на турската община Енидже Илхан Аръ и колегите му, народните представители Галя Желязкова, Андрей Рунчев и Жечо Станков, заместник-областният управител на Бургас Владимир Крумов.

Празникът продължи с почти двучасов концерт на народния певец и пазител на българския фолклор Илия Луков, с пъстри хора, добро настроение и силни послания.