24-годишният Георги се обадил снощи на единствения си приятел по телефона, за да му съобщи ужасната вест за убийството на майка си.

„Аз я убих!”, били единствените думи, които казал при обаждането.

„Веднага затворих и подадох сигнала на тел. 112”, каза днес приятелят, който пристигна на адреса, за да потърси двете котки, за които се е грижил Георги. Синът бил студент в София, учил история, но през последните месеци бил основно в Бургас. Кръгът му на общуване бил твърде ограничен. Контактувал единствено с майка си и с приятеля си. В деня преди убйството той отново бил с младежа.

„Беше спокоен. По нищо не личеше, че има намерение да нападне майка си. Не ми е споделял да има проблем. Бяхме пили единствено само кафета. Не знам какво се е случило, че 2-3 часа, след като се прибра у тях да ми се обади с тези шокиращи думи. Бил я намушкал в гърба. И на мен ми се иска да знам каква е причината”, каза приятелят.

Георги и майка му общували трудно. Често контактът им по телефона завършвал с караница, а не по същество. Според приятеля на сина той не е злоупотребявал с наркотици, алкохол или други забранени вещества. Явно обаче нещо е отключило психически проблем, имал е лекарства, но не ги е пил. Не е споделял и за любовна мъка.

Припомняме, че убитата жена е известна и обичана от поколения бургазлии учителка Рада Гешева.

Майката Рада Гешева с щастлива усмивка до сина си Георги през 2018 година.