Нива от 4 дка със засети и отглеждани растения, собственост на криминално проявен бургазлия, е разкрита край поморийското село Бата. По този повод днес подробности обявиха прокурор Мария Маркова и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов. Бургазлията Тодор Н. е задържан за срок от 24 часа, като му е предявено обвинение затова, че е засял и отглеждал растения – високорискови наркотични вещества, като за този вид престъпления законодателят предвижда наказание от 2 до 5 години лишаване от свобода и глоба от 5 до 10 хил. лева.

Нивата е разкрита в резултат от няколкомесечна работа на служителите от отдел „Криминална полиция“. Нейният стопанин е осъждан и криминално проявен. Иззетото количество наркотик е на пазарна стойност около 1 млн. лева. През 2019 година бургазлията е бил задържан за същото деяние, като тогава е бил осъден на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода.

Сега служителите на „Криминална полиция“ са работили по случая от април до вчера, когато бургазлията е бил задържан на място. Полицията е успяла да документира целия процес от самото закупуване, отглеждане и реализация на наркотика, която е над 60 кг.

Тодор Н. сам е отглеждал както тази, така и предходната продукция, бил изключително конспиративен.