Дейностите по благоустройство на крайбрежната алея „П. К. Яворов“ ще бъдат подновени от 15 септември. Проектът се изпълнява със средства по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 и предвижда цялостна рехабилитация на пространството.

Компрометираната настилка от пясъчни плочи ще бъде подменена, като след проведена среща с екипа по проекта беше решено в по-голямата си част алеята да бъде покрита с щампован бетон, имитиращ старите плочи от камък. Ще бъде изградена площадка от бетон, на която ще се поставят съществуващите вече скулптури. Така оформено, мястото ще позволи да се обособи и интересен арт участък, който да се обогатява с още артистични елементи.

Старите осветителни тела ще бъдат подновени, като се предвижда презатревяване и обособяване на места за разходка и отдих.

Основната цел на проекта е да се повиши привлекателността на рибарския район, като място за живеене, чрез инвестиции за подобряване средата на живот в посока развитие на туризма и свързаната с това инфраструктура.