Ад под небето застигна всички летовници, използвали отпуската си да отпочинат в Гърция и сега се връщат у дома. Под жаркото слънце опашката от автомобили, желаещи да влязат в България, е с дължина километри.

При това автоколоната не помръдва дори и в най-големия пек. Конкретни причини за бавното обработване на колите няма. Най-вероятно автомобилите са твърде много и буквално задръстват граничния пункт, въпреки, че денят е понеделник и подобен огромен трафик не се очаква.

Колите буквално пълзят, заседнали българи съобщиха за БЛИЦ, че за малко повече от половин час автомобилите са се придвижили едва с около 100 метра.

Сред пътуващите има жени, възрастни хора и малки деца, за които висенето на голямата жега може да създаде проблем, ако климатикът в колата не е включен на макс.

Обстановката остава изострена, повечето шофьори са изнервени и постоянно натискат клаксоните на автомобилите.

Най-проблемни са румънските шофьори. Агресивното им поведение се вижда отдалеч и стряска останалите чакащи в опашката. Те постоянно се опитват да предредят останалите коли, видимо бързайки, с оглед на това колко много път им остава до дома им.