Ние бяхме група от пет души. Дойдохме на плажа, където се настанихме под чадър. Имаше силен вятър. Още не бяхме се настанили и спасител дойде да ни каже, че това е неговият чадър, при което ние се отместихме на достатъчно голямо разстояние. Той затвори чадъра. След половин час се върна, започна да отваря чадъра и започна да настоява по груб начин на английски пред мъжа ми да се отдръпне, защото жена му искала да използва чадъра. Ние отговорихме, че сме на достатъчно голямо разстояние от сянката и от чадъра и отказваме да се отместим. Това разказа пред Нова тв Людмила, съпруга на французина Джудикаел Танс след боя на плажа в Поморие. Припомняме, че ден по-рано от полицията в Бургас съобщиха за словесно пререкание, прераснало в сбиване между французина и български гражданин, работещ като спасител на същия плаж, който не е бил служебно ангажиран. „Допълнително към образуваната преписка е присъединено медицинско свидетелство, предоставено от френския гражданин. След събиране на максимални данни, изясняващи детайли по инцидента, образуваната преписка е изпратена по компетентност в Бургаска районна прокуратура“, допълниха от полицията.

„Не мога да обясня физическия сблъсък, защото той нямаше никакво предизвестие. Мъжът ми беше легнал на гръб, беше се пресегнал да вземе телефона си, за да се обади на полицията и получи няколко удара в слепоочията, в лицето, ритници в областта на корема и краката. Не мога да обясня какво го е предизвикало.“, каза пред Нова тв днес Людмила.

„Чувствам се по-добре, но имам болки по лицето. Бях легнал на гръб, когато започна да ме удря в очите, в челюстта и след това ме ритна в тялото – в краката и корема.“, заяви Джуди.

Людмила коментира, че никой не се притекъл на помощ, въпреки многото възмутени около тях. „Този човек предходния ден е бил агресивен към друга група. Две свидетелки дойдоха, за да дадат доброволно показания”, заяви тя пред Нова тв.

Оттук нататък пострадалите ще предявят граждански иск, информирали са и френското посолство.